Sådan opretter du lodder

Denne vejledning beskriver, hvordan du opretter lodder til den årlige lodtrækning, og nedenfor finder du følgende:
  1. Opret lodder
  2. Gem lodder
  3. Prioriter/fjern dine lodder
  4. Kvittering
1. Opret lodder
Når du er logget ind, kan du fra forsiden oprette lodder ved at klikke på fanen 'Opret lodder'.

Du vil ved at klikke på 'Opret lodder' få listet alle de lejemål, det er muligt at oprette lodder. Når du har hele listen foran dig, trykker du under det ønskede lejemål på 'Vis lodder', og så ser du listen over de uger, det er muligt at placere sine lodder på i netop det lejemål.

På siden kan du dog også vælge at indsnævre antal lejemål, inden du scroller ned over alle lejemålene, og det gøres ved en selektering via de fire filtre, der ligger i toppen af siden (uger, sted, personer og egenskaber).

F.eks. kan du vælge det antal uger, du ønsker at lægge lodder ind i, eller indsnævre søgningen ved at vælge bestemte områder/lande eller ferietype. Det er også muligt at selektere på antal personer og egenskaber, hvis man f.eks. vil sikre sig, at man må medbringe dyr, at der er opvaskemaskine eller lign. 

Søgeresultatet vil så ændre sig efterfølgende, og der vil kun fremkomme de lejemål, hvor søgekriterierne er opfyldt. 

Du kan altid nulstille de tilvalgte kriterier, og det gøres under hver tilvalgsboks, og ved at klikke på 'Se lejemål' kan du også også vælge at læse flere detaljer om det valgte lejemål samt se lejemålets præcise beliggenhed på det tilknyttede kort.

Under hvert lejemål er det muligt at oprette lodder ved at klikke tilføj ud for den ønskede uge/periode, men første gang, du vil tilføje et lod, bliver du bedt om at acceptere betingelserne for at komme videre. Og du bør naturligvis læse teksterne, før du accepterer nederst på siden.

Du kan nu lægge lodder ind på de ønskede lejemål ved at trykke på 'Tilføj' udfor den aktuelle uge. Når en uge er tilvalgt, bliver feltet orange og skifter til 'Fjern'. Tilføj i een ombæring alle de lodder, du ønsker at lægge og følg med i, hvor mange lodder, du har lagt til venstre i den orange bar nederst på siden.  


2. Gem lodder
Når du er færdig med at tilføje lodder, skal du huske at trykke 'Gem og afslut' i bunden af siden til højre.

Til venstre i den orange bjælke kan du se, hvor mange lodder du har lagt ind. Lodderne får et nummer, som er den rækkefølge, de er valgt i, men du kan let ændre på prioriteringen efterfølgende. Husk altid at trykke 'Gem og afslut' til højre i den orange bjælke, når du har foretaget en ændring i dine lodder, dvs. enten fjernet eller tilføjet et lod. Afslut skal her forstås som en afslutning af tilføjelse/fjernelse af lodder, ikke en endelig afslutning af dine valg og prioriteter - du har indtil deadline til at ændre mening, og her skal du sørge for at dine lodder, som du kan se under 'Min side', 'Mine lodder' ligger korrekt.

3. Prioriter/fjern dine lodder
Som udgangspunkt står lodderne i den rækkefølge, du har oprettet dem. På lodsiden kan du trykke på 'Min side', 'Mine lodder', og her har du mulighed for at ændre på prioriteringsrækkefølgen ved at klikke på nr. til venstre og ændre det.
Du kan også fjerne lodder, og når listen så ser ud, som du ønsker det, skal du huske at trykke 'Gem og afslut'.

4. Kvittering
Når dine lodder er registreret, har du mulighed for at få tilsendt en kvittering, og det sker ved at trykke på 'Send lodder' under 'Min side' på lodsiden. Selvom du ikke vælger at få tilsendt en lodtrækningsoversigt, er det stadig den rækkefølge, du kan se her, der gælder.

Du kan frit tilgå dine lodder på lodsiden under 'Min side', 'Mine lodder', og her kan du (indtil der lukkes for lodoprettelsen) ændre lodder og prioriteringer.